Viceland

Konst, kultur och samhälle...

Magazine som talar om kultur, konst, samhälle och kuriosa.

Resor till Kuba

Flickan i Havanna, hon har inga pengar kvar, sitter i ett fönster, vinkar åt en karl. Så börjar visan av Evert Taube som säkert många av er har hört. Havanna på Kuba är ett resmål som dåtidens sjömän som i visan åkte till och som nutidens turister gärna besöker. I Havanna är det fortfarande 50-tals idyll och veteranbilar kan ses skrida fram över kullerstenarna. Malecón som är den långsträckta havspromenaden med vajande palmer och varma karibiska vindar bör besökas liksom att du inte får missa att besöka en cigarrfabrik. I Havanna kan du även besöka Hemingways favoritbar och smaka på en god Cuba Libre eller så tar du en Mojito i Gamla stan. Vill du sola och bada så ska du ta dig till Varaderos stränder som är lika vita som mjöl. I kolonialstaden Trinidad kan du dansa salsa och bekanta dig med trånga gränder. På www.inca.se kan du boka en resa till Kuba med Inca Tours

Den vackraste platsen på jorden

Christoffer Columbus utsåg Kuba som den vackraste platsen på jorden 1492. Boka en resa dit för att se om han hade rätt. Med Inca Tours kan du bland annat boka:

  • Hola Kuba
  • Kuba gruppresa
  • Havanna och Cayo Largo
  • Kuba Casa Particulares

Kuba kan du resa till året om, men högsäsongen är mellan november och april. I en artikel på Aftonbladet kan du läsa mer om Havanna och vad du bör tänka på.

Inca Tours resor

Kubas magi måste upplevas på plats och genom att boka en resa med Inca Tours så kan du själv bestämma hur mycket av Kuba och dess omgivning du vill se. Du kan nämligen boka en egen skräddarsydd resa, eller så väljer du att ta ett färdigt paket som tar med dig till bestämda platser på Kuba.

10 Apr 2015