Viceland

Konst, kultur och samhälle...

Magazine som talar om kultur, konst, samhälle och kuriosa.

Att vara trygg i sitt eget hem är en självklarhet

Någonstans mellan 20 - 25 000 inbrott sker årligen i Sverige vilket betyder att sannolikheten för att just ditt hem ska bli utsatt är rätt liten. Men vill man ytterligare minimera riskerna med inbrott så finns det metoder som gör att inbrottstjuvarna väljer att gå förbi ditt hem istället för att gå in i det. 

  • Lämna inga fönster öppna - Är du inte hemma så se till att dina fönster är ordentligt stängda. Ett öppet fönster i ett tomt hus är svårt att motstå för en tjuv. 
  • Använd godkända lås - Moderna låsmekanismer är svårare att forcera än gamla. Elektroniska lås är ännu svårare att ta sig förbi. 
  • Installera ett larm - Ett nytt hemlarm avskräcker de flesta från att försöka bryta sig in. Du kan med fördel välja bra hemlarm utan abonnemang
  • Grannsamverkan - Grannar har bättre koll än man tror. Genom att hjälpa varandra hålla koll på området så skräms tjuvarna bort. 

Förhöjd nivå

Dessa små saker kan alla göra för att skydda sitt hem mot inbrott. Men det finns ytterligare en sak som en hel del glömmer bort. Övervakningskameror! Genom att installera en övervakningskamera, och också sätta upp skyltar om att det finns kameror som filmar tjuven, så får du ett ytterligare skydd. 

Skulle du ha oturen att ändå få påhälsning i ditt hem, så finns allt på film och det är mer troligt att brottet kommer att klaras upp. Du får tillbaka dina prylar och tjuven blir straffad. Vågar du chansa? Eller ska du skaffa ett larm du med? 

6 Sep 2018