Viceland

Konst, kultur och samhälle...

Magazine som talar om kultur, konst, samhälle och kuriosa.

Konstutställning utomhus, ett minne för livet

Jag satt och pratade med en vän härom dagen och kom ihåg en konstutställning jag var på i höstas. Det var en ny konstnär som ställde ut och det är ju inget konstigt med det. Det händer ofta och några av dem är duktiga och andra är mindre duktiga. Det som gjorde att just denna utställning stack ut var att den var utomhus! Konstnären själv förklarade det med att eftersom hans konst bestod av intryck från naturen, så var naturen rätt plats att visa upp den på. En mycket intressant idé som jag verkligen gillade. 

Men tak över huvudet hade vi

Det var ganska genomtänkt. De som anordnade utställningen hade sett till att hyra bord i Västerås, och också ett flertal partytält. Det gjorde att det fanns regnskydd för både oss och konstverken. Ett av borden hade de reserverat för barn. Där hade de ställt fram penslar, färg och papper i olika storlekar. De fick måla precis vad de ville och med jämna mellanrum gick konstnären dit och tittade och kom med små tips till dem. Det var mycket uppskattat. 

Hur kom jag att tänka på detta helt plötsligt? Jo, jag och min vän satt och pratade som sagt. Och vi såg en konstnär som stod i en grön park och målade på en tavla. Det väckte upp minnena från förra hösten och gjorde dem levande för mig. Och jag kände mig bara tvungen att berätta om det. Har ni möjlighet att gå på konstutställning utomhus någon gång så kan jag verkligen rekommendera det! 

7 Aug 2018