Viceland

Konst, kultur och samhälle...

Magazine som talar om kultur, konst, samhälle och kuriosa.

Om sömn

Idag tänkte jag ta upp ett ämne som berör precis alla. Få ämnen berör 100 % av befolkningen på hela jorden, och de allra flesta av jordens levande organismer. De arter som inte sover har i regel väldigt begränsad livstid - typ en dag eller så (snacka om waste!)

Sömn alltså. Vi sover bort nästan en tredjedel av vårt liv vilken vid första tankeberöring känns som ett fasansfullt slöseri med tid. Men det är faktiskt priset vi betalar för att få leva och vara friska. Det är under sömnen som vi laddar ny energi och utan sömnen kraschar vi mycket snart.

Har du en bra säng?

Det är alltså väldigt viktigt att man sover bra och tillräckligt mycket. Många lider av sömnbesvär och är du en av dem så ska du först och främst kolla om du kanske inte sover bra i just den säng du har. Vissa sover på undermåliga sängar eller soffor - jag har till och med hört talas om folk som sover permanent i en bäddsoffa! Snacka om att missköta sin hälsa!

En bäddsoffa är suverän att ha för övernattande gäster, men inte att sova i natt efter natt. Madrasserna i en bäddsoffa är inte anpassade för att sovas i 365 dygn per år.

Köp dina möbler online på Wegot

Om du känner att det är dags att köpa en ny säng, fär att få riktigt skön sömn, så kolla in onlinebutiken wegot.se. Där hittar du ett stort urval av både sängar och bäddsoffor. Kvalitet till bra pris är vad man får, har jag hört. Värt att testa!

7 Jul 2016