Viceland

Konst, kultur och samhälle...

Magazine som talar om kultur, konst, samhälle och kuriosa.

Konst i köket

Att laga mat är en konst för sig! Och att laga god mat kräver bra råvaror samt bra produkter att använda sig av. Något du ska satsa att köpa är en gjutjärnsgryta hos Culina. Med en sådan gryta, kommer du långt i köket! Du kan använda den till allt från köttgrytor till enklare maträtter. Dessa typer av gryta är något som funnits i många kök i flera hundra år, och ju äldre gryta desto bättre. Hos Culina hittar du många varianter av grytor så som:

  • Ronneby bruk gryta- flera former och storlekar
  • Skeppshult gryta – flera former och storlekar
  • Stekgrytor
  • Startset med gryta och stekpanna i gjutjärn

Med en gjutjärnsgryta får du inte bara mat som smakar underbart, du kan även servera direkt ur den då den håller värmen på ett bra sätt.

Krydda maten rätt

Mat ska kryddas för att smaka ännu bättre. Att då införskaffa en en pepparkvarn från culina.se är att rekommendera. Det bästa är om du har en kvarn för varje krydda så de inte tar smak av varandra. Genom att använda dig av en pepparkvarn där du direkt maler pepparn gör att maten blir smakrikare än om du använder färdigmalen peppar.

När du köper en pepparkvarn från Culina så får du en pepparkvarn som är mycket bra!. Pepparkvarnarna har ett malverk i sig som är av högsta kvalitet. Du kan göra inställningar på din kvarn så att du kan få fint malen peppar eller grovmalen peppar.

28 Aug 2015