Viceland

Konst, kultur och samhälle...

Magazine som talar om kultur, konst, samhälle och kuriosa.

Byt inte blöjor på badrumsgolvet!

Nyblivna småbarnsföräldrar se hit! När du precis blivit förälder så ska du definitivt se till att ditt barn får ett eget rum, ett barnrum fyllt med de saker man behöver för att det ska bli både en trygg och bekväm plats att vara på. Om du inte har möjlighet att ge ditt barn ett alldeles eget barnrum så kan du inreda en del av ditt eget sovrum så att det blir både fint och funktionellt. Jag kommer att berätta lite mer om vilka saker du bör satsa på och vad som kan tänkas behövas till ditt nya barn.

Saker som är bra att ha, eller helt nödvändiga

Jag, det är ju en viss skillnad. En sak som, enligt mig, är helt nödvändig är ett skötbord eller en skötbyrå där man kan byta blöja på ett stabilt underlag. Ligg inte på ett äckligt golv och byt blöjor! En sak som inte är helt nödvändig men som kan vara bra att ha är ett babygym. 

  • Skötbord
  • Spjälsäng
  • Babysitter
  • Sängtillbehör

Det här är saker som du bara måste ha om jag får säga mitt, detta och en sjuhelsikes massa tvättmedel för om det är något man måste göra ofta som förälder till små bebisar så är det att tvätta. Man tvättar ibland flera gånger om dagen så var beredd på att boka tvättstugan ofta, lär dig att tvätta för hand eller skaffa en egen tvättmaskin. Slutligen vill jag bara säga, grattis till din bebis! Du kommer att ha den jobbigaste tiden i ditt liv nu, men också den bästa! 

19 Jan 2017